עורך דין תעבורה | נחמי פיינבלט
עו

נהיגה בשכרות

חזרה לעמוד הקודם

נהיגה בשכרות נחשבת לאחת מבין העבירות החמורות ביותר בפקודת התעבורה. על פי החוק, מי שנבדק במכשיר נשיפה ("ינשוף") והתוצאה שהתקבלה עולה על 240 מקרוגרם, ייחשב לשיכור. על פי החוק, מי שהורשע בעבירה של נהיגה בשכרות - רשיון הנהיגה שלו יפסל לפחות לשנתיים.

בתקופה האחרונה, נוהלו דיונים רבים ברחבי הארץ, בנוגע לעבירה של נהיגה בשכרות. במסגרתם הועלו טענות שונות לגבי תקינות המכשירים באמצעותם מודדים את רמת האלכוהול. בעקבות פסיקת בית המשפט העליון, נקבע לאחרונה כי רף השכרות יעלה ל - 290 מקרוגרם. כך שמי שתוצאת הנשיפה שלו תהיה מ - 290 מקרוגרם ומעלה יוגש נגדו כתב אישום בעבירה של נהיגה בשכרות וכאמור הוא צפוי לאבד את רישיון הנהיגה לשנתיים.

בצד פסילה זו, מרחפת על מי שהורשע בנהיגה בשכרות חרב נוספת - מי שרישיונו נפסל מעל לשנה, נדרש על ידי משרד הרישוי לעבור תאוריה וטסט מחדש, בכדי לקבל את רישיון הנהיגה שלו חזרה.

מה בכל זאת ניתן לעשות?

בית המשפט אומנם קבע כי מכשיר הינשוף אמין, אך יחד עם זאת, קבע גם שייתכנו מקרים של "כשל מקומי", כגון: טעות בתפעול או בתחזוקת המכשיר ו/או מקרים בהם הנהג הינו אדם חולה או בעל מאפיינים חריגים וייחודיים לו.
לכן, על אף הקביעה כי המכשיר אמין יש מקום לבחון כל תיק לגופו.

אם כן, חשוב מאוד עוד בטרם ההתייצבות לדיון בבית המשפט, להתייעץ עם עורך דין לתעבורה המתמחה בתחום, אשר ידע לבחון את החומר בתיק. בדיקה זו יכולה להשפיע בצורה משמעותית על העונש או אף יכולה אף להביר לסגירת התיק וביטולו או לזיכוי הנהג.

משרדנו הצליח לבטל מספר נכבד של כתבי אישום בעבירת השכרות וכן הצליח להשיג עונשים קלים ביותר לנהגים שהואשמו בנהיגה בשכרות.

נחמי פיינבלט, משרד עורכי-דין | חדרה - רח' הילל יפה 11 | חיפה - רח' גרינבוים 6